Hjälp med att komma igång

Skaffa ett användarkonto

För att starta en webbutbildning på vår utbildningsportal behöver du först skaffa ett användarkonto. Så här går det till:

  • Gå till utbildningsportalen (nytt fönster)
  • Klicka på "Skapa ett konto". Fyll i dina personuppgifter, lösenord och var du arbetar. Klicka sedan på "Skapa mitt nya konto".
  • En länk skickas nu till den e-postadress du har angett (om du inte hittar någon länk, titta i Skräpposten – ibland hamnar den där).
  • Klicka sedan på länken för att bekräfta ditt konto.
  • Nu är det bara att klicka på en utbildning och sätta igång. Nästan alla utbildningar avslutas med ett kunskapstest och vid godkänt resultat kan du skriva ut ett diplom.

Spara dina inloggningsuppgifter

bild på eleverDu behöver inte göra klar en utbildning på en gång utan kan göra uppehåll och fortsätta senare, även från en annan dator. Med e-postadressen och lösenordet kan du när som helst logga in till utbildningsportalen och fortsätta där du slutade. Därför är det viktigt att komma ihåg e-postadressen och lösenordet till ditt användarkonto.

Inaktiva konton raderas efter tre år

Ett användarkonto som man inte loggat in på under tre år raderas automatiskt. Det innebär att även diplomen för de utbildningar som genomförts raderas. Om ditt konto har raderats och du vill gå en webbutbildning igen är det bara att registrera ett nytt användarkonto på vår utbildningsportal.

Utbildningar som inte kräver lösenord

Alla våra webbutbildningar finns på utbildningsportalen. Fyra av dem är också tillgängliga utan att logga in:

Behöver du mer hjälp

Under rubriken Webbutbildningar, längst ned på sidan, hittar du öppettider och kontaktuppgifter till support.

Publicerad: 2020-01-13, Uppdaterad: 2021-10-08