Bok- och filmtips

Här är ett axplock av böcker och filmer som tar upp demenssjukdomen ur olika perspektiv. Sök efter fler titlar i vår databas »

Bild på omslag

Populärvetenskapligt om demens

Några av landets främsta experter på Alzheimers sjukdom beskriver bland annat vad som händer i hjärnan hos den sjuke, varför alzheimer kan gå i arv och hur sjukdomen kan förebyggas. Läs mer »
   

Bild på omslagBättre demensvård – NU!

Här är en bok som vill inspirera läsaren att betrakta arbetet med demenssjuka med nya ögon. Boken vänder sig till alla som vill arbeta med att förbättra dagens demensvård. Läs mer »
  

Bild på omslagLeva med demens

I boken I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva beskriver Agneta Ingberg sin situation när hon just fått diagnosen Alzheimers sjukdom. Nu möter vi henne igen fem år senare. Läs mer »
  

Bild på Iron LadyOscarsbelönat porträtt

Se Meryl Streeps uppmärksammade gestaltning av Margaret Thatcher som kontroversiell brittisk premiärminster och som demenssjuk kvinna som kämpar för sin värdighet. Läs mer »


Bild på omslag

Anhöriga berättar

Vad händer när livet drastiskt förändras och slår in på en annan väg? I filmen Fyra vågade livet berättar anhöriga om att leva med en sjuk partner. Läs mer »


Bild på omslagAlzheimertema i thriller 

Small World är en historia om en mäktig schweizisk familj, en fallstudie över Alzheimers sjukdom och, på samma gång, en spännande thriller. Denna bestseller har filmats med Gérard Depardieu i huvudrollen. Läs mer »

Senast uppdaterad 03 september 2015 - 14:43 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår