Ung anhörigwebb får två ambassadörer

Webbplatsen unganhörig.se har fått två unga ”ambassadörer” och en ny grafisk form. Målgruppen är densamma som tidigare: unga med en demenssjuk anhörig. 

Jenny Eriksson och Anna Åberg har båda vuxit upp med en demenssjuk förälder. Som ambassadörer för unganhörig.se delar de med sig av sina erfarenheter och svarar på frågor från unga personer som idag befinner sig i motsvarande livssituation.

Unganhörig.se grundare är Susanne Axelsson. Som tonåring, när mamman insjuknade i demens, upptäckte hon att det knappast fanns någon hjälp eller information alls för anhöriga i hennes egen ålder. År 2006 sjösatte hon därför webbplatsen som nu delvis byggts om i samarbete med Svenskt Demenscentrum.

Susanne Axelsson, som nu vill gå vidare i livet, lämnar nu över driften av unganhörig.se till Svenskt Demenscentrum.

– Vi vill att webbplatsen lever vidare i Susannes anda. Därför har vi engagerat Anna och Jenny och även andra yngre anhöriga – det ska kännas som det är ”deras sida”, säger My Olsson, som lett utvecklingsarbetet på Svenskt Demenscentrum.

På unganhörig.se hittar man även en ny kortfilm om Susanne Axelsson, länkar till bland annat Facebookgrupper och vanliga frågor och svar. Samarbetspartner är bland annat Alzheimerfonden, Demensförbundet och Octopus Demens.

logga ung anhörig


Publicerad 2013-02-18
Senast uppdaterad 18 februari 2013 - 14:54Newspage © Svenskt Demenscentrumbild på ambassadörer
Anna Åberg och Jenny Eriksson besvarar frågor på www.unganhörig.se (nytt fönster)

 


bild på Susanne Axelsson 
Se filmen om Susanne » (nytt fönster)

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår