Grattis till en prestigefull utmärkelse

Yanan Li är fotografen bakom de finstämda bilderna i Demenscentrums ABC-utbildningar och handböcker. Nu har han utsetts till ambassadör för Hasselblad, en utmärkelse han delar med fem andra fotografer i världen.

Hasselblad är kameran som användes för att för eviga människans första steg på månen. Den betraktas som en Rolls-Royce bland fotografer och att bli ambassadör för den omtalade kamertillverkaren är mycket få förunnat. Nu tillhör Yanan Li denna exklusiva skara.

Yanan Li, med rötter i Kina, varvar en deltidstjänst på Svenskt Demenscentrum med olika frilansuppdrag. Nobelstiftelsen och Stiftelsen Silviahemmet tillhör hans regelbundna uppdragsgivare. I Upplands-Bro har han följt konstgrupper för personer med demenssjukdom en längre tid. Hans fantastiska bilder från Stockholms stadshus illustrerar en bok.

Vi som arbetar nära honom kan vittna om en skicklig och noggrann yrkesman som går in med samma engagemang i sina uppdrag, oavsett om det handlar om att dokumentera en konferens eller att föreviga kungaparet.

Magnus Westlander

Publicerad 2015-08-26
Senast uppdaterad 26 augusti 2015 - 11:45Newspage © Svenskt Demenscentrum

Yanan Li
Yanan Li, Svenskt Demencentrums fotograf, frilans och nybliven ambassadör för Hasselblad.

Läs mer på Hasselblads webb » (nytt fönster)

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår