Nollvision – från teori till praktik

Datum: 22 mars 2019
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Ingenjörshuset, Malmskillnadsgatan 46, Stockholm
Arrangör: Svenskt Demenscentrum och Svenska Demensregistret

Under rubriken Nollvision – från teori till praktik arrangerar Svenskt Demenscentrum och Svenska Demensregistret (SveDem) den tredje konferensen om en demensvård utan tvång och begränsningar. Mycket har hänt sedan 2013 då regeringen gav tre myndigheter i uppdrag att ta fram stöd för personer med nedsatt beslutsförmåga. Även Svenskt Demenscentrum deltog i arbetet genom att ta fram Nollvision, ett utbildningspaket för en demensvård utan tvång och begränsningar. 

Sedan dess har drygt 1000 yrkesverksamma inom vård och omsorg utbildats till Nollvisionsambassadörer. På många håll pågår en spännande utveckling med hjälp av BPSD-registret, Checklista Demens och SveDem. Engagerad och kunnig personal arbetar för en trygg och säker demensvård utan tvångsåtgärder och rutiner som begränsar personernas liv. Flera lärande exempel på det presenteras under konferensen i Ingenjörshuset i Stockholm.

Under konferensen presenteras även pågående forskning från ett demensboende som arbetar med Nollvision. Dessutom ger Inspektionen för vård och omsorg, Myndigheten för delaktighet och Socialstyrelsen sin syn på utvecklingen. Vilka utmaningar ser de tre myndigheterna i dag?

Konferensavgift: 995 kr, exkl moms. Lunch och fika ingår i avgiften.

Läs programmet (nytt fönster)

Anmäl dig här (nytt fönster)

 

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår