Verktyg i vården

Aktiveringsmaterial

På Demensförbundet har aktiveringsmaterial tagits fram som väcker minnen.  Årstidskort med mera blir en hjälp att med enkla medel ge stimulans till den demenssjuka. Läs mer »
Länk till Demensförbundet » (nytt fönster) 

Aktivitetskudde

Genom att känna och plocka med aktivitetkuddens detaljerna, aktiveras känselreceptorena i händerna och det blir en form av taktil stimulering.
Läs mer »

Bolltäcke

Bolltäcket är tänkt att ge stimulering både genom känselsinnet via huden och genom den djupa känseln genom tyngden. Syftet är att ge avslappning och vila samt en möjlighet till aktivitet. Läs mer »

DVD

Fångade ögonblick är en serie ögonblicksbilder ur vardagen. DVD-n som gör TV tittandet till en rolig upplevelse på nästan 2 timmar. Den är speciellt komponerad för att väcka minnen och intressera personer med demenssjukdomar. Förutom ovannämnda DVD får ni tips på flera aktiverande hjälpmedel på Octopus hemsida »

Terapikatt (JustoCat)

JustoCat har funktioner som liknar en riktig katt. Den har storlek och vikt som en katt, den andas, jamar och spinner. Läs mer » (nytt fönster)

Plockförkläden

Genom att känna och plocka med förklädena och detaljerna på dessa, aktiveras känselreceptorena i händerna och det blir en form av taktil stimulering. Läs mer»

Senast uppdaterad 12 augusti 2019 - 15:42 © Svenskt Demenscentrum

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår