Om Fotbollsminnen

Fotbollsminnen är ett samarbete mellan Svenskt Demenscentrum och SvenskaFans.com, en välbesökt webbportal där fotbollssupportar skriver om sina klubbar. Tanken är att befrämja samtalsgrupper på temat fotboll för personer med demenssjukdom. Idén kommer från Skottland där många klubbar av tradition bedriver en omfattande social verksamhet. Bland annat besöker volontärer äldreboenden och dagverksamheter och håller i fotbollsträffar.

Hösten 2013 hölls pilotprojektet Fotbollsminnen i Malmö. Tre äldreboenden prövade att arrangera fotbollsträffar för demenssjuka personer. Gensvaret blev mycket positivt bland både deltagare och personal som ledde samtalen. Läs Fotbollsminnen väcks i Malmö »

I april 2014 startade Malmö Idrottmuseum utlåning av fotobollsväskor med "minnesväckare" (fotografier, fotbollar etc) som tagits fram av Svenskt Demenscentrum i samarbete med Svenska Fans och Malmö FF. Samtidigt lanserades www.demenscentrum.se/Fotbollsminnen, en portal för att befrämja fotbollsträffar.

Många har hört av sig till Svenskt Demenscentrum och önskar fotbollsväskor för "sin" klubb och region. Planer på detta finns. Återkom gärna med idéer och feedback: info@demenscentrum.se

Senast uppdaterad 15 april 2014 - 16:59 © Svenskt Demenscentrum

logga
Ett samarbete mellan Svenskt Demenscentrum, Svenska Fans, Idrottsmuseum och fotbollsklubbar.

Länkar

SvenskaFans.com » (nytt fönster)

Malmö idrottsmuseum » (nytt fönster)

Svenskt Demenscentrum, Sveavägen 155, 113 46 Stockholm | tfn: 08 690 58 00 | e-post: info@demenscentrum.se

Loading   Sökning pågår